top of page
Search
  • Lasut en Braun

Inspiratie uit Milaan design week, Salone del Mobile 2017


INSPIRATIE UIT MILAAN DESIGN WEEK, SALONE DEL MOBILE 2017

Tijdens het jaarlijkse designspektakel Salone del Mobile 2017 liet Milaan weer een stukje verrijking en meer lef zien, met een mix en variatie in stijlen van jonge ontwerpers en designhelden.

GEÏNSPIREERD DOOR DESIGN HOSPITALITY

Veel presentaties waren geïnspireerd op het thema Hospitality. Het Design Hospitality thema laat weer toe dat er veelvuldig gecombineerd mag worden met verschillende kleuren, prints, materialen en wandafwerkingen in één ruimte. Heel veel decoratieve aspecten traditionele kleuren en vormen met een geometrisch karakter waren te zien, met als resultaat een warme ambiance.

INTERIEUR TRENDS MET NOSTALGISCHE INVLOEDEN

Nostalgische (art deco) invloeden zetten zich voort, wat in principe geen verassing is. Maar dan wel verkapt in een modern jasje, waarbij er in sommige gevallen ook een humoristisch bijna cartoon achtig tintje, viel te bespeuren alla Memphis. Vorig jaar zagen we dat lambrisering steeds meer toegepast werd, maar nu was het ook opvallend dat er in overvloed ronde togen toegepast werden in combinatie met veel geometrisch vormen. Traditionele kleuren en contrasterende kleuren werden veel gezamenlijk gebruikt in verschillende toonaarde. Verschillende vormen wisselden elkaar af, zachte en ronde vormen in tegenstelling tot harde en hoekige vormgeving gecombineerd met rijke stoffen en wapperende gordijnen.

Veel prints werden toegepast in stoffen, behang en zachte vloeren, alles mag weer passend op elkaar afgestemd worden tot en met bijpassende gordijnen in dezelfde print of juiste in een bonte samenstelling. Met een rijke uitstraling passend bij een flamboyante lifestyle, mag er best een beetje opgeschept worden.

COMBINEER EN CREËER EEN INTERESSANT SPANNINGSVELD, SPECIFIEKE HERKENBAARHEID OF STIJL

Al met al een hoop inspiratie waarbij er verschillende trends of tendensen te bespeuren zijn. Maar voorop staat dat alles met elkaar te combineren is en juist de wijze van combinaties zorgt voor een interessant spanningsveld, specifieke herkenbaarheid of stijl.


20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page