top of page
Search
  • Anne Braun & Feikje Lasut

Inspirerende trendforecast Monique van der Reijden


Trendforecast 1 : Dandylicious

De terugkomst van de Dandy en het chique interieur dat op maat wordt gesneden. De dandy, in het Nederlands de “pronker”, stamt uit het negentiende eeuwse Engeland.

“Hij kiest niet alleen zijn jeans, loafers, bretels en sokken heel bewust. Ook zijn interieuritems weerspiegelen exact wie hij is: dandylicious!” Dandy is meer dan een modeverschijnsel, het is een manier van leven. Hot chocolate – “Mannelijk en tot in de puntjes verzorgd, waarbij het de details zijn die het geheel maken! Walnoothout, zachte lamsvelleer. Gehamerd staal en brons”.

Inspiratie; Simon Hasan, Jackie bar Helsinki, Studio Apparatus, Shantrelle P. Lewis.

Trendforecast 2 : Franjes

Franjes – “colorblocking, waarbij strak minimalistisch lijnenspel in het interieur gecombineerd wordt met artistieke speelsheid uit de jaren 70. Daarbij staan franjes centraal, uitgevoerd in de meest innovatieve materialen met een voorkeur voor glimmend chroom en spiegelende glasplaten om gadgets vers van de pers te laten pronken”.

Inspiratie; Missoni, Gio Ponti, Lorenza Bozzoli, Art Miami basel.

Trendforecast 3: Architectonisch maatwerk – met oog voor detail, eenvoud en perfectie

Deze trend uit zich in vormgeving geïnspireerd op het labyrint en de boogvormen en zuilen uit de romeinse oudheid, met als contrast folklore prints. Afgeronde vormen en aaibare elementen in combinatie met pasteltinten in geel, paars en oranje.

“Door verschillende kunstvormen en stromingen te combineren kan je een mooi eclectisch geheel neerzetten”.

Inspiratie; Missoni, Gio Ponti, Lorenza Bozzoli, carpet May Engelgeer, Hoofdkantoor Fendi (zie onderstaand beeld).

Inspiratie; Missoni, Gio Ponti, Lorenza Bozzoli, carpet May Engelgeer, Hoofdkantoor Fendi (zie onderstaand beeld).

Na deze inspirerende dag is duidelijk:

we blijven met z’n allen Eclectisch gedrag vertonen; mixen verschillende stijlen, herondekken onze historie en combineren alles dan weer opnieuw. Met alle nieuwe, unieke uitvindingen die er dagelijks weer bijkomen!

123 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page