top of page
Search
  • Feikje Lasut

Aanstormend talent exposeert, bni prijs 24 september


Ruim 2 maanden geleden ben ik gevraagd of ik jurylid wilde zijn bij de bni. prijs 2015. Een hele eer! De internationale vakjury bestaat uit o.a. Jurgen Bey (Voorzitter) Jan Geysen België, Evelyne Merkx..

Kan mij nog goed herinneren hoe zenuwachtig ik was tijdens mijn eigen afstuderen aan de Willem de Kooning Academie. Pff wat een hoop stress, zal deze gedachten morgen zeker meenemen en proberen de studenten af en toe een geruststellende blik te geven.

JURERING IN 'T BROEINEST

Eén van de bni. prijs partners heeft haar locatie aangeboden voor de uitreiking: Baars en Bloemhoff.

Broeinest hebben we speciaal voor de bni. prijs ingericht met een pallet presentatie. Hier presenteren de studenten (Master & Bachelor) hun eindexamen werk. Ziet er nu al mooi uit.

BROEINEST - WERKPLEK Broeinest is een initiatief van Baars & Bloemhoff, leverancier van decoratieve interieurmaterialen, en is in samenwerking met Interface, Forbo Flooring, Modular Lighting Systems, Spectrum Design, Sphinx Tegels en DRT-gietvloeren ingericht. Daarnaast is er ook een horeca partner, Stichting Rolbin Hood, die de uitbating van Broeinest Caffee op zich neemt.

VOOR WIE

Ik had er al wel eens over gehoord maar ben eerlijk gezegd pas voor het eerst op locatie wezen kijken voor de bespreking van de bni. prijs. Strijp S is sowieso een leuk gedeelte van Eindhoven. Als je Broeinest binnenstapt hebben ze alle "werk tools" die je nodig hebt overzichtelijk verwerkt in het interieur. Denk aan o.a. verstelbare werkplekken, afgesloten vergader ruimte, voldoende stopcontacten, internet, veel stalen van diverse interieur afwerkingen (direct te gebruiken), werkplaats, koffiebar, lounge, tafeltennis, bibliotheek enkel de toiletten zitten op een verdieping verstopt.

LOCATIE

Vanaf Utrecht is het best ver rijden om te flexwerken, maar als je in de buurt zit dan is het echt een fijne werk locatie.

Janou Bonnie (spin in 't nest) regelt zo'n beetje alles in en rondom 't Broeinest. Ik vraag haar welke doelgroep gebruik maakt van Broeinest.

Broeinest is voor de makers en bedenkers van fysieke omgevingen. Denk aan (interieur)architecten, ontwerpers, interieur- , grafische-, ruimtelijkevormgevers, stylisten, beeldendkunstenaars, meubelmakers, interieurbouwers, stedenbouwkundigen en standbouwers.Broeinest is een laagdrempelig concept en verwelkomt graag de professionals, als de startende ondernemers en studenten.

Janou Bonnie

WELKE GEBRUIKERS HEEFT BROEINEST?

Broeinest wordt op meerdere manieren gebruikt: Zo kun je er flexwerken, dit wordt met name gedaan door jonge startende ontwerpers en (interieur)architecten zoals Atelier To The Bone, De mannen van Architectuurlessen en Toon Rooijmans. Daarnaast worden de flexwerkplekken ook met regelmaat gebruikt door ontwerpers die niet uit de regio Eindhoven komen maar hier wel voor afspraken naar toe moeten. De materialenbibliotheek wordt gebruikt door diverse interieurarchitecten zoals Kleurinkleur, PI Design, Yannic Aldrisso maar ook grotere bureau's zoals BuroBas, B+B Interieur en Voss Architecten maken gebruik van de materialen bibliotheek in Broeinest.

Daarnaast zijn er veel events en workshops waar zowel ontwerpers uit de regio als landelijk op af komen.

Janou Bonnie

EVENTS IN BROEINEST Ze doen ook veel events. Bni prijs 2015 bijvoorbeeld! 24 september verwachten wij 200 man voor de bni prijs. Dan hebben we dus ook de m2 voor de presentaties al van de ruimte afgetrokken.

Wat voor soort events initiëren jullie nog meer?

Broeinest initieert;- workshops, die gericht zijn het vergroten van de kennis van de doelgroep, op het gebied van materiaal, innovatie, business en ondernemerschap.- Ontbijtsessies, genaamd Breakfast@Broeinest, ter inspiratie van de doelgroep. Elke maand een ander thema en inspirerende spreker die je elke laatste vrijdag van de maand voorziet van een flinke dosis inspiratie (voorgaande edities gingen over; Trends van Milaan, Winaars New Materials Awards, Evidence Based Design, De veranderende verantwoordelijkheid van de ontwerper en de toegevoegde waarde van licht)- Exposities, waar we jong talent de ruimte bieden om hun werk te tonen.- Borrels, op een laagdrempelige en luchtige manier netwerken en elkaar ontmoeten.Daarnaast worden er ook in Broeinest veel events georganiseerd door derden. Janou Bonnie

S.T.I.F.I. ONTWERPSTUDIO IN 'T BROEINEST

Nou dat gaan we gelijk maar eens testen dan! Mijn stagiair (Christel Arents) en ik zijn bezig met een interieurproject waar we toe zijn aan de materialisatie. Christel gaat morgen online op onze eigen server S.T.I.F.I. Ontwerpstudio. En gebruik maken van de stalen bieb van Broeinest. Reuze benieuwd hoe zij deze werkdag op een andere locatie ervaart.

WERKPLEK TESTEN?

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je zelf ook kijken, testen kennis maken met dit fijne concept?

OPENINGSTIJDEN ma t/m vrij 07.30 tot 17.30 CONTACT info@broeinest.nl TELEFOON 040-298 4300

AGENDA 2015 17 t/m 23 -09: Expositie genomineerden BNI Awards 18-09: Breakfast@Broeinest | Ceramics door Sphinx Tegels ism Els Zijlstra (Materia) 21-09: Domotica hoe & waarom? door Gira en Hevac 24-09: BNI Awards2015 01-10: Info Avond Zuid-Nederland door Bureau Architectenregister 17 t/m 25-10: Dutch Design Week 23-10: Breakfast@Broeinest | DDW Editie

04-11: Workshop Gietvloern door DRT 27-11: Breakfast@Broeinest | DesignTrends door Forbo 02-12: Workshop Modular Play door Forbo

BROEINEST SAMENGEVAT

Broeinest is dé ontmoetingsplek voor makers en bedenkers van fysieke omgevingen. Een plek waar je zowel kunt werken, de nieuwste materialen kunt ontdekken, je laten inpireren en je netwerk vergoten. Broeinest biedt diverse faciliteiten zoals een uitgebreide materialen bibliotheek met meer dan 2000 unieke materialen, flexwerkplekken, spreekkamers, ruimte voor brainstormsessies, een werkplaats met handgereedschap én een lasersnijder, workshops, ontbijtsessies en lezingen. Broeinest wil haar gebruikers inspireren, ondersteunen en adviseren. We willen de makers en bedenkers van fysieke omgevingen alle tools bieden om het beste uit zichzelf te halen.

PROGRAMMA 24 SEPTEMBER 2015:

Wil je erbij zijn deze dag? meld je aan via secretariaat@bni.nl

Klik hier voor het programma

45 views0 comments
bottom of page