top of page
Search
  • Lasut en Braun

DDW 2019 - BELOW THE SURFACE 8 conceptuele werelden


Dit jaar bezochten wij DDW met de boys, wij hopen hun al jong te kunnen inspireren - prikkelen met alle mooie dingen, bijzondere materialen en innovaties die ons vak bied.

Zo bezochten wij ook Broeinest EHV, gelegen in het hart van Strijp-S met hun tentoonstelling BELOW THE SURFACE. Hierin tonen zij acht trendwerelden gecomponeerd door Broeinest en Studio IOIA waarin de keuken van de toekomst het middelpunt vormt. Trends zijn vaak duidelijk aanwezig, maar niet altijd zichtbaar of tastbaar.

Beyond Natural // BEYOND THE SURFACE Niets is wat het lijkt te zijn. Optische illusies spelen met je perceptie en stellen je in staat constant van perspectief te veranderen. Valse materialen zijn meer dan alleen een look-a-like. En als het gaat om natuurlijke materialen, worden de mogelijkheden verder onderzocht. ALPI creëert bijvoorbeeld fineer met patronen die in de natuur niet bestaan.

Vergeten kleuren // BEYOND THE SURFACE Beweeg over rust en eenvoud, zeg hallo tegen gewaagde kleuren en opvallende interieurs! In ‘Vergeten kleuren’ durven we op een speelse manier op te vallen. Verschillende tinten rood

vullen de hele ruimte.

Rituelen maken // BEYOND THE SURFACE Met de hand vervaardigde, zachte en aangepaste materialen zijn booming! Zoals bijvoorbeeld akoestische panelen uit de VariAkoestiek-collectie van Baars & Bloemhoff of massief textielbord van Really. Hoewel hun imperfecte texturen fragiel lijken, tonen ze de kracht van creativiteit en de rituelen van hedendaags vakmanschap.

Geleidelijk evoluerend // BEYOND THE SURFACE De levensduur van een materiaal wordt steeds langer naarmate materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt, upcycled en gerecycled. Keer op keer veranderen materialen in iets nieuws. Natuurlijke materialen zoals fineer kunnen onvoorspelbare patronen creëren. Anderen, bijvoorbeeld op basis van algen en mycelium, kunnen blijven groeien. Letterlijk. Dit betekent dat materialen niet langer statisch zijn. In plaats daarvan veranderen ze.

Materie in beweging // BEYOND THE SURFACE Omarm overgangen. De uitkomst van een ontwerpproces kan niet langer worden voorspeld omdat materialen voortdurend veranderen. In tegenstelling tot onze wens voor perfecte, gepolijste materialen, verandert 'Materie in beweging' de betekenis van perfectie. Verouderende materialen worden zelfs elke dag mooier.

De realiteit weerspiegelen // BEYOND THE SURFACE Alles om ons heen verandert voortdurend. Semi-transparante materialen creëren vage lijnen, terwijl u nog steeds een glimp kunt opvangen van wat komen gaat. Aan de andere kant zijn metallics met reflecterende oppervlakken net spiegels. Wat je ziet is wat je krijgt. Of zie je iets anders dan ik?

Comfort verbinden // BEYOND THE SURFACE Op zoek naar veiligheid en verbinding vinden we pastelkleurige interieurs als een harmonieus toevluchtsoord. Een comfortabele ruimte om samen te zijn of te kalmeren en te ontspannen. Volumineuze vormen gelaagde en gewatteerde materialen staan ​​centraal.

Majestic Mimicry // BEYOND THE SURFACE In tijden van fake nieuws en virtual reality is het moeilijker geworden om te vertellen wat nep is en wat echt is. Als het op materialen aankomt, zijn look-a-likes waardevoller dan ooit tevoren vanwege hun unieke materiaaleigenschappen en realistische gesynchroniseerde structuren. Solid Surface fungeert als een alternatief voor marmer en metalen HPL kan messing vervangen.

Materialen van Baars & Bloemhoff, akoestische oplossingen van Barrisol, vloeren van IVC Beyond Floorng en kranen van Qurooker vormen de basis voor een organisch landschap, versterkt door het werk van toonaangevende ontwerpers en jong talent.


53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page