top of page
Search
  • Lasut en Braun

Hoogtepunten op een rij, Milaan 2018


HOOGTEPUNTEN TIJDENS DE DESIGN WEEK IN MILAAN

Gisteren deelden wij een uitgebreid overzicht van gelanceerde producten tijdens Salone del Mobile in Milaan.

We hebben allemaal het nieuws gevolgd met Facebook's CEO Mark Zuckerberg over data bescherming. Het heeft veel vraagstukken opgeroepen over technologie en privacy. Daarbij veelal negatieve comments.

Wij hebben diverse presentaties bijgewoond en exposities gezien waar deze data juist positief is ingezet en de technologie ons juist vertrouwen geeft niet bang te zijn.

Tijdens Salone del Mobile zagen wij o.a. de veelbesproken presentatie van Lidewij Edelkoort in samenwerking met Google en Nederlandse ontwerper Kiki van Eijk, ingericht als een BGG appartement in de gallery van Rossana Orlandi.

Hier vind je alle hoogtepunten en ontwikkelingen op een rij;

INTUITIVE TECHNOLOGIE

Hoe ervaar je intuïtie in design? Hoe kan technologie het welzijn bevorderen?

Ontwerpen wordt langzaam een ongrijpbaar fenomeen, de hedendaagse ontwerper is ook een onderzoeker, vertaler, historicus en futurist in een wereld waarbij wij in de greep zijn van marketing, design klassieker en nostalgie. Dit betekent dat trans-disciplinaire kennis steeds belangrijker wordt. We zien een verschuiving in beroepen waarbij het sociale aspect een steeds grotere rol speelt en communicatie, creativiteit, nieuwsgierigheid, leergierigheid, aanpassingsvermogen en behendigheid steeds belangrijker worden.

Technologie krijgt een assisterende functie die kan analyseren, coachen, spiegelen en zelfs beslissingen kan maken voor ons en zo een onderdeel wordt van het individu.

NOTHING NEW OR BEING RE-USED

De samenhang tussen het verleden, heden en de toekomst met al zijn wijsheden, vakmanschap, ontwikkelingen, en technologieën zijn een belangrijk onderwerp.

Het proces en de vraagstelling wordt steeds belangrijker en er wordt volop geëxperimenteerd met het vernieuwen binnen alle disciplines. Er worden vraagtekens gezet bij het moderne maakproces van deze wereld, waardoor bijvoorbeeld een afvalproduct ineens een materiaal wordt en bestaande objecten een herbestemming krijgen.

Het terugvorderen van de glamour en kwaliteit uit de late 1800 en vroeg 1900 jaren staat voorop.

“Vier het verleden terwijl je evolueert voor de toekomst”.

DISCO FEVER

Een opvallende en uitbundige presentatie bereik je met Disco vibes. Een feestelijke thema met als doel mensen van alle rangen en standen aan te trekken in een dynamische omgeving. Geïnspireerd op de jaren 70 en 90, volledig in stijl met discoballen en te gekke patronen.

Een visueel spektakel met glanzende en weerspiegelende materialen en kleurende verlichting. Alles mag en niks hoeft zolang er maar vreugde en kleur van af straalt.

SMALL-SMART LIVING

Leven op kleine schaal of op grote voet?

Het leven en de ruimte in de stad wordt steeds beperkter gezien de status van de huizenmarkt.

Om toch te kunnen voldoen aan de behoeftes van elk individu wordt er steeds meer geëxperimenteerd met zo efficiënt mogelijke en compacte woonsituaties.

Door multifunctionele modules te creëren in diverse uitvoeringen afgestemd op de persoon ontstaat er een toekomstige visie op de urban lifestyle.

Je ziet dit terug in units binnen één gebouw die een community vormen, containers die omgebouwd worden tot studentenwoningen of meubilair met meerdere functies die als een puzzel in elkaar te schuiven zijn tot één module.

Nog een mooi voorbeeld zijn de ontwikkelingen op keuken gebied waarbij keukens worden toegepast verborgen in een bureau of op kleine schaal met een hoog designgehalte.


117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page