top of page
Search
  • Lasut en Braun

TREND FORECAST Kitchen Design


Naar aanleiding van ons jaarlijkse bezoek aan de designweek in Milaan bepalen wij in samenwerking met Keukenmaxx de keukentrends voor het komende jaar.

Voor het jaar 2019 hebben wij onderstaande Trend Forecast gecreëerd.

In deze blog geven wij meer uitleg over de verschillende trends door ons gespot in Milaan en te zien in de winkels van Keukenmaxx, waar wij verantwoordelijk zijn voor het keuken concept Inspiration Days.

TREND - Hidden Geometry

Een keukenstijl bijzonder in eenvoud, vorm en materiaal!⠀ Een robuust eiland uit één stuk of het aanrechtblad verstopt achter een decoratieve wand waardoor deze keuken opgaat in de ruimte en mee doet met de architectuur.⠀ Pure materialen zetten de toon en benadrukken de luxe uitstraling.⠀

Eenvoud, sobere/warme tinten, spannend lijnenspel, geometrische vormen, maar bovenal toch vrouwelijk!

Dit gecombineerd met hoge kwaliteit afwerking en materialen zorgen voor een serene rustige basis met oog voor bijzondere spannende details. ⠀

TIP:

Gebruik keramiek, marmer of terrazzo, deze hebben een tijdloos uiterlijk, waardoor ze lange tijd meegaan.

Zowel op het gebied van duurzaamheid als design.

Door behang, tegels, accessoires en kunst met een geometrisch patroon te gebruiken en tot slot een aantal metallic accenten toe te voegen is deze keukentrend helemaal in balans.

Dit zorgt bovendien net voor dat kleine beetje extra, wat jouw keuken nog specialer en stijlvoller maakt.

HIDDEN GEOMETRY

TREND - MIAMI vibes

Gloednieuw, in overdaad, hip en verpakt in mooie opvallende materialen signeren deze keukenstijl.

Mierzoet en stoer tegelijk! Invloeden van designers als Versace en wilderige prints in combinatie met kleurijke pastels brengen je regelrecht in de extravagante Miami Vibes.⠀

Luisteren verplicht-> https://buff.ly/2liL5Wq

Fashion is voor ons een belangrijke inspiratiebron voor het interieur en dus ook voor de keuken.⠀ Uniek, gewaagd, levendig en hip in overdaad met kleur explosies, wilderige prints en een lekker extreem randje binnen deze fashion vibe. Deze ingrediënten zijn de inspiratie voor deze trend en staan garant voor een funky keukendesign met een retro feeling.

TIP:

Gebruik Pastelkleurige keukenkastjes en integreer vervolgens de weelderige prints op de wanden of vloer.

Ook kleurrijke accessoires doen het goed denk aan mooie vazen, potten en pannen, stoere wandrekken of lampen in een zwarte of gouden kleur. Voeg hier een aantal tropische planten aan toe en het feestje kan beginnen.

MIAMI VIBES

TREND - Art NOW

Nostalgie en Art Nouveau in een modern jasje!⠀ Diepe kleuren en prints uit deze tijd komen samen in de keuken en vormen een sausje van nostalgie met moderniteit.

Bijzondere materialen zoals gekleurd marmer en subtiele gouden details in combinatie met warme hout-tonen en glas en staal vormen samen één geheel in deze chique keukenstijl.⠀

Decoratieve details, sierlijke prints, diepe kleuren en luxe contrasterende materialen vormen de basis voor deze trend en staan garant voor een authentieke, chique en cozy keukendesign met een Koninklijke allures.⠀

TIP:

Gebruik een basis van lichte tinten als beige en crème-wit. Breng vervolgens warmte door het gebruik van kleuren als mosgroen, okergeel, wijnrood en antraciet. Tevens passen luxe materialen, zoals gekleurd marmer en hout perfect bij deze trend. Maak deze keuken tot in de puntjes af met gouden details zoals bijzondere art deco handgrepen.

Te extreem?

Kies dan voor één nostalgische kleur, een natuurstenen werkblad en glazen bovenkasten van staal met glas. Laat de gouden accenten vervolgens terug komen in de accessoires of alleen de kraan.

Art NOW

63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page