top of page
Search
  • Jasmin Hoffschlag

Kleurprognose 2016


Begin van het nieuwe jaar kijken we allemaal graag vooruit. Wat zal 2016 op interieurgebied ons brengen? Wat zijn op kleur gebied de trends en ontwikkelingen.

PASTEL ROZE EN BABY BLAUW

Vroeger was het heel duidelijk bij de geboorte: roze is voor meisjes, blauw voor jongens. Maar tegenwoordig is dit niet meer zo strikt. Kinderkamers zijn er in allerlei kleuren en tinten en ook in kinderkleding zie je een verschuiving in het kleurenpallet. Het is minder typisch mannelijk en vrouwelijk. We gaan steeds meer op ons eigen gevoel en smaak af en laten ons niet meer in een hokje plaatsen. Het Pantone Color Instituut heeft dit jaar voor het eerst TWEE kleuren van het jaar gekozen. Een roze en een blauw tint die harmonisch in elkaar overvloeien als tegenhanger van alle turbulentie en chaos in de maatschappij. Rose Quartz staat voor behaaglijke warmte, vrouwelijke intuïtie en medeleven. De koelere blauwtint Serenity maakt het luchtig, speels en ontspannen. Combineer deze twee tinten met aardse naturellen en je krijgt een prachtig kleurenpallet.

BEELD: Jasmin Hoffschlag - Moodboard Lifedsgn

OKERGOUD Dat er behoefte is aan meer warmte is heel goed terug te zien in de trendkleur van Akzonobel. Samen met een team van trendwatchers kozen ze voor de kleur Okergoud. Een rijk en warme kleur die goed te combineren is met de zachte pastel tinten zoals hierboven, maar ook met het rijke kleurenpallet van de oude meesters. Okergoud is een kleur die je dan ook op overal terug ziet komen. Op designbeurzen, in grafisch ontwerpen, maar ook in architectuur, mode en beauty en het interieur kom je deze goud tint tegen.

BEELD: Jasmin Hoffschlag - Moodboard Lifedsgn

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page